top of page

Ons verhaal

Wij zijn Bram en Julian en wij hebben Pure Sweater opgericht. We zijn jonge ondernemers met passie voor kwaliteitskleding en duurzaamheid.

Onze missie

Onze missie is het verkopen van eerlijke producten. Zodat mensen niet alleen een kledingstuk kopen maar ook meehelpen aan een eerlijke en schone wereld. Daarom werken wij alleen met biologisch organic katoen.

In Nederland wordt er jaarlijks 145 miljoen kilo aan kleding weg gegooid. Dat kan schoner door betere kleding te maken die langer meegaat. Voor 250 gram katoen gebruiken katoenboeren tot 500 gram aan landbouwgif. Dit is enorm slecht voor het milieu. Daarom zijn onze producten gemaakt van 100% bio katoen, soms gemengd met iets gerecycled polyester. Chemische stoffen of pesticiden komen er niet aan te pas.

F2F8342D-12AB-4CCB-8E0D-0AC776B971A9.jpg
duurzaam
Katoen boer .jpeg
Duurzaam

Onze producten worden gemaakt van 100% biokatoen en gerecyclede materialen

Onze grondstoffen zijn zodanig geteeld en gemaakt dat de rechten van mensen, dieren en het milieu niet worden geschonden. Onze kleding is onder andere gecertificeerd door het Fair Wear Foundation, dit betekent dat de veiligheid van de werknemers vooropstaat.

Productie

Wij respecteren de aarde, maar ook de mensen.

Ons biokatoen wordt geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit betekent dat er geen gevaarlijke of toxische stoffen in de bodem, rivieren en meren terecht komen, zodat de boeren en families in een veilige omgeving kunnen leven.

Kleding afval.png
bottom of page